Spam

Uusia energiajuomia riittää kaupan hyllyillä ja yksi niistä on hollantilainen Spam. Onko sillä jotain, jota muilla ei vielä ole ollut vai kannattaako juoma ensi kerralla jättää kaupan hyllylle?











Maku
Maku on hieman hapan tai kitkerä, sen lisäksi se on sitruunainen. Maku kuitenkin painottuu enemmän kitkeryyden puolelle. Sitruunaisuus jää sen sijaan vähemmälle, se on sellainen perus energiajuoman sitruunanmaku, ei siis kovin lähellä sitruunaa.

Juoma ei tarjoa maullisesti mitään kovin uutta tai mullistavaa, sitä peruskamaa, jota on ehkä hieman muutettu kitkerämpään suuntaan. Juomaa ei siis ole haluttu kovinkaan omaperäiseksi. On kuitenkin eri asia, onko se hyvää. Tämä juoma pääsee läpi, sillä itse pidän tällaisesta mausta energiajuomassa. Toivoin saavani ytyä, sitä sain.
Suosittelen tätä niille, jotka pitävät esim. Rodeosta, Batterysta tai jostan näiden kaltaisesta, voimakkaasta.

Ulkoasu
Itse pidän ulkoasusta. Musta sopii keltaisen kanssa, ja logon alue on tehty hyvin, mutta... kärpänen? Muuten siis hieno logon alue. Tahriintuneen näköinen teksti on hauska, ja tämä kulunut ulkonäkö jotenkin iskee.

Tämä tölkki on yksi kokonaisuus, suurimmaksi osaksi tekstien ja värien sommittelun ansiosta. Keltaiset reunat ylhäällä ja alhaalla ulottuvat myös taakse, ja yhdistävät myös toisen puolen. Tässä on ilme, ja omaperäinen sellainen.

Tämä puree juuri minuun, sillä olisin itse varmaankin käyttänyt näitä värejä, jos suunnittelisin tölkin. Siksi saatan arvostaa tätä tölkkiä enemmän kuin muut.

Hinta
Spamin hinta menee Rodeon ja Red Bullin väliin, melkeinpä juuri näiden keskelle. Hintaa tulee siis 1,10€/25cl = 4,4€/litra. Hinta vastaisi 33cl:n tölkkiä, joka maksaisi 1,45€. Voidaan siis sanoa, että tämä on melko edullista, ei kuitenkaan täysin budjettikamaa. Hinnasta on yllättävän vaikea sanoa, yltääkö tämä edulliselle tasolle, vai jääkö se normaalihintaan.

No, sen annan kaikkien itse päättää.

Lopputulos
Maku ei tarjoa kovinkaan paljon uutta, mutta hyvää se kuitenkin on. Ulkoasu on tyylikäs, ja värit sopivat hyvin. Hinta on miellyttävä, sillä taskusta löytyy melkein aina tuon verran. Ostaisin kyllä uudelleen.
  • Maku hieman kitkerä/hapan, sopii Batterysta tai Rodeosta pitäville
  • Ulkoasu muodostaa yhden kokonaisuuden, joka on itse asiassa hieno
  • Hinta keikkuu budjettikaman ja normaalihinnan välillä

Ei kommentteja: