Red Bull

Tällä kertaa arvostelun uhrina on energiajuomien äiti, Red Bull, josta periaatteessa kaikki nykyiset energiajuomat ovat saaneet alkunsa. Ovatko nykyiset parannelleet Red Bullista paremman version vai pysyykö se edelleen taistossa mukana?









Maku

Keskivertojuomaan verrattuna, Red Bull on makeampaa eikä siinä ole kovinkaan paljon hiilihappoja (ainakaan maistamassani kappaleessa), nykyiset esim. halpisjuomat ovat ainakin aavistuksen verran voimakkaampia ja pistelevämpiä.
On vaikea sanoa, onko tässä nyt paljonkaan sitruunaa. Jos on, niin hyvin makea versio siitä.

Suuri kysymys sitten on, pysyykö tämä vieläkin tulokkaiden tahdissa?

Mielestäni, kyllä, mutta en nyt asettaisi sitä kaikkien muiden yläpuolellekaan. Juoma keikkuu siinä perustason ja vähän paremman välissä. Itse jäin kaipaamaan sitä ytyä ja voimakkuutta, mitä esim. Batteryssa on. Tämäkin on toki makuasia, mutta kun olen voimakkaampaa ja enemmän ytyä sisältävää tottunut juomaan, tarvitsisin tähän myös sitä lisää, toiset taas eivät.

Tämän haluaa kuitenkin aina juoda loppuun, sillä pienemmässä versiossa on vain tuo 250ml.

Ulkoasu
Mitä tuohon ulkonäköönkään nyt sanoisi, ihan hieno. Aika on toisaalta tehnyt siihen pienen pintaremontin kaipuun, toisaalta se on tehnyt mallista myös klassikon. Panttimerkintää ylhäällä ei ole vain sutattu nopeasti vaan sulautettu kokonaisuuteen. Sinipuna-yhdistelmä on ihan hyvä, pääasiassa tuossa logon ympärillä. Kaksi sinistä "tasoa" logon ympärillä ovat hienosti vinossa, sekä sen alla oleva teksti "Virkistää kehoa ja mieltä ..." (kuvassa) on tehty käänteiseksi sinisen ja alumiininvärin suhteen.

Hinta
Luulisi, että tämä olisi kovinkin halpaa, mutta tölkin hinta meneekin sinne peruslukemiin,
1,30€/25cl = 5,2€/litra. Samanlainen litrahinta olisi esim. 33cl:n tölkillä, joka maksaisi 1,70€. Eli ei kovin kallista, ei kovin halpaakaan. Hintalaatusuhteen voidaan sanoa olevan normaali.

Lopputulos
Se aito ja alkuperäinen Red Bull pitää puolensa kovan paikan edessä. Maku laimeahko ja makea, kaipaa mielestäni hieman lisää ytyä. Ei kuitenkaan välttämätöntä, kelpaahan se näinkin.
  • Laimeahko ja makea, joka ei kuitenkaan huono, ostaisin maun takia uudelleen
  • Ulkoasu toisinaan vaatimaton, toisinaan aika tehnyt siitä klassikon
  • Normaali hinta, ei kallis eikä myöskään halpa

Ei kommentteja: